6 Ağustos 2017 Pazar

Değişim gerekliydi, özellikle orta sahada şu rotasyona geçebildiğimizi görmek


Selçuk İnan'dan kaynaklı doğan bir orta saha sorunu var. Yıllardır var üstelik, ısrarla biz bu yönde bir hamle yapmadık. Melo'nun gidişinde aradık sorunu, onun yerine transfer düşündük ve onda da başarılı olamadık. 2 yıldır tablo ortada, üzerine yorum dahi yapmaya gerek yok. Galatasaray orta sahası tempo ve agresiflikten öyle uzaklardaydı ki.

Geçmişi konuşmaya gerek yok, 2 yıldır altını ısrarla çizdik. Hiçbir teknik direktör ise o noktada bir değişim aramadı, daha doğrusu Selçuk İnan'dan vazgeçmedi. Tolga Ciğerci'nin geçen sezona başlangıcını hatırlayın, sadece temposuyla dahi nasıl heyecan yarattığını. Sakatlığının ardından ise dönemedi, bugüne yansıyan kötü sürece onu da dahil ettik. Nigel De Jong'u konuşmuyorum bile. Josue dahi Tudor döneminde sadece temposu ve hareketliliğiyle 6-8 numaralarda etki vermedi mi.

Tudor hayal kırıklığı, orası kesin. İyi bir şey var yine de, en azından değişime vesile oldu. Tespitler doğru, maliyetler bir yana, gelen transferlerin nokta atışı olduğunu düşünüyorum. Orta sahada gecikmişiz yalnız, Östersund karşısında "Selçuk / Ciğerci'yle turu geçemiyorsak zaten elenelim" demiştim, elendik. Fernando ve Badou Ndiaye'yi o maçlarda oynatabilsek durum öyle olmazdı, Hertha karşısında bunu gördük.

45 dakika sadece. Hertha maçı günü geldi Fernando, bir önceki gün ise Badou Ndiaye. Hazır değiller, en azından takıma uyum noktasında. Fernando takımla idmana çıktı mı ondan bile emin değilim. 45 dakikada bütün çehre değişti, ilk yarıda ne konuşuyorduk, ikinci yarıda neler konuşmaya başladık. Orta sahanın takım üzerinde etkisi bu işte.

Bir anda tempo kazandık, kapılan toplarla hücuma hızlı çıktık ve rakip savunmanın dengesi bozuldu. Kanat etkimiz yoktu, düşünsenize Feghouli gibi hamlelerin de geldiğini ya da 2. yarıda Mariano sahada olsaydı. Badou Ndiaye pas istasyonu olamaz diyordum, bence pas dağıtımını da iyi yaptı. En azından Selçuk İnan'ı kıstas aldığımızda. Selçuk İnan'a kıyasla Fernando dahi pas istasyonu olur, sadece basit oynayarak.

Belhanda'yı da bu ikiliye ekleyeceğim ve ortada çok hareketli bir üçlümüz olmuş oldu. Fernando geriyi süpürüyor, basit oynuyor ama hücum katkısı da bence olmayacak değil. Badou Ndiaye çok top kaybedecektir ama zorlaması lazım, dripling özelliği, topla hareketliliği öyle kıymetli ki. Tam bir box to box işte, aranan kan. Belhanda ise ön alanda hareketli, orta sahaya gelip pas alan, dağıtan, topla dripling yapabilen bir futbolcu. Savunma kısmında da artısı var, rakibini kovalıyor.

Uyumla ve yeni transferlerin kalitesiyle birlikte mutlaka kendimizi öne atacağız. Tudor'dan yana beklentim yok ama kadro kalitesi dahi bizi iyi bir seviyede tutabilir. Transferlerin nokta atışı olması, tespitlerin doğruluğu önemli, keşke maddiyatı da beraberinde getirebilseydik. Değişim gerekliydi, özellikle orta sahada şu rotasyona geçebildiğimizi görmek..

11 yorum:

  1. Mariano çıkana kadar o kanattan atak yemedik. Sol kanada da böyle sağlam bir adam gelse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek olmazsa olmaz, en az Mariano kalitesinde bir isim gerekecek.

      Sil
  2. Bence çok büyük yanılıyorsun Tudor birşeyleri oturtmaya başlamış top rakipteyken falan iyiyiz.Top bizdeyken 3'lüye dönüyoruz bekler ileri çıkıyor sadece kalite eksik geggen press yapıyoruz aynı oyunu Napoli oynuyor bence şu önyargıyı atın artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dediğin gibidir ama henüz bir taktik esneklik göremedim. Oysa Tudor'dan en büyük beklentim buydu. Ön yargı yok, olanı yazıyorum. Ki bunu bana deme, Tudor'u en çok isteyenlerin başında geliyordum.

      Sil
  3. Sevgili Burak,
    Beğendiğimiz (değişimi)transferleri Tudor yaptıysa eğer, bu seneyi hak ediyor olmalı...
    Ayrıca köklü bir değişim zor olur, zaman tanımak gerekir diye düşünüyorum.
    Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devam ediyor işte, izliyoruz. Umarım dediğiniz gibi olur. Ama ben bu kadronun hakkının daha iyi bir td olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  4. Abi sence sol öne adam geçebilen daha çok bireysel yetenekleri ön planda bir oyuncu mu almalıyız?

    Yoksa daha çok oyun kurucu rolünde,pas istasyonuna girebilecek bir oyuncu mu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence oyun kurucu özellikli, hareketli bir isim almalıyız.

      Sil
  5. N'diaye'yi izledim Hertha macinda. Yahu adam kaybetigi topu bile kosup geri aliyor. Helal olsun valla, adam kovaliyor. Hic pes etmiyor. Ve ikili mucadelede hep ayakta..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo işte, aranan kan tam olarak. Bu yüzden istedim transferini. Etkisi hem hücum hem savunmada.

      Sil
  6. Harika bi yorum kardesim ezbere tudora sovenlere cok guzel cevap niteliginde Burak bey de diyor sorun ortasahadan kaynakli diye ama avrupadan elenmenin faturasi sadece tudora kesiliyor çözemiyorum ben bizim taraftar mantigini

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir