5 Ağustos 2017 Cumartesi

Galatasaray 1-2 Hertha Berlin, çehreyi değiştiren Fernando / Badou ikilisi


İletişimle alakalı yazdığım sorunlar malumunuz, Östersund maçından bu yana takım taraftarından kaçırılıyordu sanki. Oynadığımız son hazırlık maçı ama ilk kez yayın vardı. Mariano'yu ilk kez izledik mesela, oysa sezon başlıyor ve Temmuz ortasından bu yana takımda olan bir futbolcu. Fikir sahibi olsak bile yeni sezonda ne yapabileceğimize yönelik çok fazla görüntü yok elde.

İlk yarıda Belhanda, Gomis, Garry Rodrigues üzerinden dönen bir pozisyon vardı, Garry'nin şutunda direkten dönen top. Östersund karşısında görmediğimiz bir hücum organizasyonuydu, gerçi ilk yarıda elde kalan tek şey o. Kayıptı ilk yarı, Galatasaray adına umutlanamadık. Klasikleşen bir duran top golüyle 1-0 geriye düştük, bir pozisyon dışında organizasyon yaratamadık ve özellikle sol taraftan delik deşik olduk.

İlk yarıda oyun çok fazla sol tarafa yığıldı, o da Garry Rodrigues'in hareketliliğinden. Sonuca ulaşamadı ama çabasını beğendim, en azından takımın mevcut durumuna göre. Soldaki savunma sorunu onunla alakalı değil, aksine çabalayan oydu. Linnes hiç ayakta duramadı, Ahmet Çalık'ın hali de neden sol stoper arıyoruz üzerine mesajdı. 

Çehreyi değiştiren orta saha, Fernando / Badou Ndiaye ikilisi. Fernando bugün takıma katıldı, Badou Ndiaye ise dün. Fernando takımla idmana çıktı mı emin değilim bile. 45 dakika oynadılar, takımın tüm ivmesi değişti. Yıllardır bu sorunu yaşıyorduk ve ısrarla hamle yapmadık. Fernando geriyi süpürdü, basit oynuyor gibi göründü ama 60. dakikaya kadar hücum katkısı da verdi. 

Badou Ndiaye ise asıl etkiyi yaratan isim. Fernando'yla birlikte yarattıkları baskı ve hızlı hücumlar, görüntüyü değiştiren tam olarak buydu. Badou Ndiaye tam bir box to box, oyunun iki yönünde müthiş bir enerjisi var. Pas istasyonu olamaz derken o pas dağıtımını da iyi yaptı, takımı hücumda tutan başlıca isimdi. Fernando / Badou / Belhanda üçlüsü bir hayli etkili, bu sezon Galatasaray'ın en büyük kozu sanırım bu olacak.

Mevcut isimlerle kanat etkimiz yok, buna rağmen ısrarla zorladık. İlk yarıda oyun çok fazla sol tarafa yığıldı, Mariano'yu göremedik. İkinci yarıda Linnes sağ beke geçti, Carole'yi sol beke yazdık, iş biraz daha dengelendi ama hücum kalitesi oluşmadı. Ortalayamıyoruz, daha doğrusu bu adamlar orta yapamıyor. Bunu bu maçta kanatlarda oynayan herkes için yazıyorum, ısrar ettik ama forveti yeteri anlamda besleyemedik.

Belhanda'nın çabasını beğendim, sonuca ulaşmamasının nedeni Gomis. Fizik olarak hiç hazır değil, hareket etmekte zorlanıyor. Buna rağmen pozisyona giriyor ama son derece laubaliydi o noktada. Beklentim var, atmaya başladıkça devamı gelecek ve taraftarıyla yükselen bir isim. Hazır değil ama, orası kesin. Eren Derdiyok'un da hücum noktasında mücadele ettiğini düşünmüyorum, buna rağmen attığı gol o kadar klastı ki.

Kanatlarda kaliteyi yükseltmeyi bekliyoruz. Feghouli tamam desek, bence sol tarafta transfer istiyor. Sol bek, sol stoper, bence alternatif 3. bir forvet diye uzar bu liste. Fernando / Badou hazır gelmiş, güzel olan buydu. İkinci yarıda heyecanlandık, ben biraz olsun ümit sahibi oldum. Bu değişen kadro kalitesiyle alakalı, teknik direktör etkisi olduğunu düşünmüyorum..

2 yorum:

  1. Belhanda konusunda size pek katılamayacağım. Duran toptan yaptığı hatta yapamadığı ortalar, bir türlü çekemediği şutlar... Elbette kalitesi var lakin fiyat fayda dengesi olarak tam 12'den vurma transferi değil bu adam. Sneijder'i gözüm aramadı desem yalan olur. Eren Derdiyok şu Gomis'in arkasında oturmaz attığı gol şahaneydi Gomis dediğiniz gibi laubali ve hiç hazır değil. SELÇUK İNAN ve SİNAN GÜMÜŞ bizi gönderin diye bağırdı resmen. Hele Sİnan GÜMÜŞ'ü takım otobüsüne bile almam. Bu kadar da değil yani. Tolga Cİğerci gibi oyuncuyu 2. Ligde dahi buluruz. Kastamonupor 1966'da Cabir Coşar'dan 3 farkını kimse söyleyemez o derece. Adam koşarken dahi ayakları birbirine dolaşıyor. Pas yok, şut yok, neyine inandınız anlatın. Bizim Scout maç izleyeceğine biraz futbolcu seyretsin derim. İstatistik çıkarmakla maalesef scout olunmamalı. FERNANDO ve NDİAYE'nin paralarını çok buluyorduk ama bu adamlara değermiş daha konuşmam. Onlar girdi resmen oyun değişti. Tudor'un da sayesinde Karabük gibi oynayan takım Galatasaray'a döndü. Sağ kanat oyuncumuz yok Recep Gül çok aksadı o nedenle Mariano'nun ne oynadığını anlamadık Feghouli'den sonra değişir mi bilmem. SOL BEK en acil mevkimiz şu anda. RECEP GÜL, ATALAY ve KORAY tam kiralık. TARIK, DONK yarın göndermelik. Sonuç olarak takım hiç hazır değil. Organizasyonumuz yok hucüm planımız hiç yok. Bu takım bireysel yetenekle gol atar. Nitekim sadece Rodriguez'in ayaklarında oynandı hücumumuz Tıpkı hezimete uğradığımız 3 sezon gibi. Bu takım bana umut vermiyor. İnşallah kendilerine gelirler de bir şeyler değişir. KAYSERİSPOR maçındaki tek puan kaybı pamuk ipliğine bağlı TUDOR'u götürür. Sonrası Allah KERİM Dursun beceremez belki ama ufukta Fatih TERİM...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman lazım, çok sabırsız hareket ediyoruz. Belhanda'nın henüz ilk maçları, hala transfer diyoruz. Uyum için zaman gerekli, resmi maçlarda görüntü değişir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir