7 Ağustos 2017 Pazartesi

Gomis yükselecektir, geçen sezon ki formunu yakalayacağını düşünüyorum


Gomis'le alakalı erken bir korku oluştu. Östersunds maçlarında görüntüsü iyi değildi, 2. maçta sahaya bir şeyler vermek istese bile. Hazırlık maçlarında aynı görüntü devam etti, özellikle kaçırdığı goller noktasında. Pozisyona giremiyor değil, öyle uygun imkanlar yakaladı ki. Şu an gol atmakla alakalı bir sorun yaşadığı kesin.

Atacağı ilk golün ardından devamının geleceğini düşünüyorum. Gomis'in transferini çok istedim, hala o fikrim değişmedi. Gerçek anlamda sezon dahi başlamadı, beklemek lazım. Gerçek olan bir şey var yine de, Gomis'in fizik anlamda hazır olmaması. 

Gomis'i özellikle fizik gücü ve hareketliliği üzerinden beğenirim. Kariyeri boyunca müthiş bir bitirici hiç olmadı, iyi bitirir ama en iyi özellikleri arasında saymazsınız. Gomis güçlü bir isim, hareketli, havadan etkili ve fiziğine oranla hızlı. Şu an izlediğimiz Gomis ise güçlü değil, ayakta duramıyor. Hareketli de değil, topa müdahale etmekte zorlanıyor. En kötüsü de bitirme noktasında laubali hareket etmesi, hazırlık maçlarında en sevmediğim tarafı bu oldu.

Resmi maçlarda görüntü değişir tabii, Gomis'in taraftarla yükseleceğini ve geçen sezon ki formunu yakalayacağını düşünüyorum. O noktada gol krallığının en önemli adaylarından birine dönüşür zaten. Vagner Love de bu familyadan değil mi, geçen sezon 6-7 hafta gol atamadı ve Alanyaspor taraftarı gol duasına çıkıyordu. Sezonu gol kralı tamamladı, kalitesini gösterdi. Hep yazdığım gibi, bu ligin sevdiği bir forvet tarzı var. Gomis'i de buraya yazıyoruz işte.

Eren Derdiyok'un da iyi durumda olduğunu söyleyemeyiz. Hertha Berlin maçında güzel bir gol atsa da hiç iyi durumda değil hem de. Mücadele edemiyor, o da hareketli değil, eski gücünün uzağında. Toparlar umarım, Gomis'i yükseltecek, tedirgin edecek isim olmalı. Yine de 3. bir alternatif gerekecek, iki forvetle sezona başlamak kumar.

11 yorum:

  1. Abi sence pas istasyonu konusunda sıkıntı yaşar mıyız ? Fernando-Ndiaye-Belhanda üçlüsü için tek korkum bu.
    Garanti oynayan,pas kalitesi yüksek isimler değiller sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol tarafa oyun kurucu bir isim gelirse yaşamayız gibi. Badou'yu fena bulmadım ama.

      Sil
    2. Abi öyle de gol sorunu yaşamaz mıyız?
      Feghouli-Belhanda-Oyun kurucu sol açık(kim olursa) hiçbiri golcü tabela katkısı yüksek isimler değil..

      Sil
    3. Abi bide şunu merak ediyorum sence Belhanda kırık forvet oynar mı ? 4-4-2 sisteminde yardımcı forvet katkısı verebilir mi ?

      Sil
    4. Gol sorunu yaşamayız, ben burada tabela yapabileceklerini düşünüyorum ki Badou tabelacıdır mesela. Burada gol yükünü çekecek forvetin de var.

      Oynar, Belhanda 4-4-2 de sahte 9 gibi oynayabilir. Topla dripling özelliği var çünkü. Sneijder'le oynayamazdın, Belhanda oynar.

      Sil
    5. Belhanda Gomis

      Arda-Badou-Fernando-Feghouli

      **Ne diyorsun abi,benim hayalim bu ve olur gibi.
      Sence?

      Sil
    6. Kağıt üzerinde iyi duruyor ama 4-4-2 orta sahasıysa Arda'yı düşünmem sanki orada.

      Sil
  2. Mario Gomez de ilk başta gol atamamisti ama bir basak maciyla başladı 26 golle bitirdi sezonu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklemek lazım bu yüzden, hazır olduğunda büyük iş yapacağına eminim.

      Sil
  3. 3.santrfor şart evet sadece merkezde değil mümkünse sağ forvette oynayabilen tarzda biri olmalı Arif Erdem'in gençliği gibi (Zeytinburnu'ndan geldiği yıllardaki gibi)

    Diego Rolan iyi bir seçim olur Muslera - Francescoli ikilisi aracı olsa keşke... Kadroda Gomis Eren dışında gola yatkın oyuncu yok biraz NDiaye sadece...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum, hızlı / kanat özelliği olan bir forvet. Örnek vereyim, Niasse tipinde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir