3 Ağustos 2017 Perşembe

Lucescu'nun aradığı fırsattı, Milli Takım'ı kabul etmesi hiç zor olmadı


Son zamanlarda Lucescu'yu ne çok konuşur olduk. Galatasaray'la alakalı gündemdi, ne yapalım. Üst akıl diye bir kavram yaratıldı, Fatih Terim'in Milli Takım'dan ayrılmasının ardından yürürlüğe konmak istedi. Amaç Fatih Terim'in önünü tıkamak, Galatasaray üzerindeki gölgesini kaldırmak. Tutmadı, Lucescu'yu getiremediler.

Getiremeyecekleri belliydi, böyle bir ihtimal olduğunu pek düşünmüyordum. Dursun Özbek'in bizzat Romanya'ya gitmesi "acaba" dedirtti ama bu işin temelinde Can Topsakal var, nasıl gerçekleşsin. Plan olmadığı zaten Lucescu'nun olmaması durumunda bir alternatif yaratılmamış olmasından belli değil mi. Kabul etmedi işte, şimdi üst akıl olayını rafa mı kaldırıyoruz. Sadece Lucescu üzerinden bir hayal miydi?

Gelmemiş olmasından dolayı mutluyum bu arada. Dün de yazmıştım, bir plan / program yoktu ki zaten. Transferleri yapmışsınız, hoca Tudor diyorsunuz, bu durumda Lucescu neyi değiştirecekti. Yarın şunu yapalım dediğinde buna uyacak mıydınız? Parasını alacaktı, köşesine çekilecekti, bu kadar basit. Gelmemesi Galatasaray'ın hayrına ama Lucescu'nun ayağına gidip getiremeyecek durumdayız işte, bu da acı gerçek.

Lucescu yaşlandı, enerjisi doğal olarak düştü ya da tempo içinde heyecanı diyelim. Milli Takım teklifi bu noktada onun için en iyisi, yapabilir yani. Proje veya yapılanma gibi konularda katkı beklemiyorum, saha içinde beklenti olacak. 2018 imkansız değil ama zor bir hedef, deneyecektir. Türkiye'yi tanıması avantaj, herkes tarafından sevilen bir isim, isyan doğmaz.

Elinde iyi bir kadro da olacak, umarım başarılı olur. Kendisine saygım sonsuz, geçici düşününce kötü bir tercih olmadı. Saha içini konuştuğumuz bir dönem olmasını diliyorum, Lucescu bu noktada da doğru tercih. Lucescu'nun da aradığı fırsat, teklifi kabul etmesi hiç zor olmadı..

2 yorum:

  1. Aciklama yapmakla vakit kaybetme GS.Federasyonun oyununu boz,gonderdigi Terim e ver anahtari bjk yi bitir.win-win.Cevabi sahada verme zamani.Futbolun masa üstünde degil yesil cimler üstünde oynandigini hatirlatma zamani.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir