15 Kasım 2017 Çarşamba

Yunanistan'ı dip noktasından çok kısa bir sürede ayağa kaldırdı ve iddia sahibi yaptı


Bu aralar sevdiğim isimleri yazmayı seviyorum sanırım, ısrarla bugün üzerinden geçmişe dönüyorum. Yunanistan - Hırvatistan baraj maçından kaynaklı Skibbe'yi tekrar hatırlayınca yazmadan geçemedim. Ülkemizdeki Skibbe algısı malum, kötü hoca der geçilir. Oysa iyi bir teknik adamdır, Galatasaray dönemine bakınca da hakkı yeterince teslim edilmemiş, zamansız gönderilmiştir. 

Onun takımdan gönderilmesiyle Uefa Kupası'nı tekrar kazanma ihtimalimiz ortadan kalkmıştı, oysa o dönem öyle olasıydı ki. Kalli boş adam değil, Skibbe'de potansiyel görmüş ve Galatasaray'a önermişti. Skibbe'nin beklenti ölçüsünde kariyerini şekillendiremediği doğrudur ama Galatasaray'da başarılı olmasın diye de her şey yapıldı. Futbolcularından yönetime kadar, altı çok güzel oyuldu. 

Skibbe döneminde oynanan 4-2-3-1 ve Kewell / Lincoln / Arda / Baros dörtlüsünün yarattığı hücum kalitesini sonrasında bir daha alamadım. Düşünün ki o takımda Selçuk İnan / Melo orta sahası vardı, neler olurdu acaba. O orta saha hattına rağmen böyle bir hücum kalitesi yaşamıştık. 


Devamında Skibbe'nin kariyeri genellikle inişli geçti ve 2015 yılında Yunanistan'ın başına geçmesi benim için sürprizdi. Gerçi dip yapmıştı Yunan Milli Takım'ı, büyük beklentileri yoktu. İşte o Yunanistan'ı aldı ve Dünya Kupası potasına soktu, baraj maçı oynattı. Sokratis ya da Mitroglu dışında aklıma gelen iddialı futbolcuları da yok, o malzemeyle bu derece başarılıdır. 

Hırvatistan'a elenmek doğal, bunda bir başarısızlık yok. Anlamadığım şu ki Skibbe'nin geleceği tartışılmaya başlamış, ülkemizde çıkan yorumlara baktığımızda zaten kötü hoca. Yunanistan'da başardığı çok büyük bir iştir, Milli Takım'ı dip noktasından çok kısa bir sürede ayağa kaldırdı ve iddia sahibi yaptı..

6 yorum:

  1. onunla gs çok güzel futbol oynuyor, bunu sonuca da yansıtıyordu.. bir ara gs tek farkla maç kazanmaz olmuştu, en az 2 fark atıyorduk herkese..
    ne olduysa o devre arasında oldu. lincoln geç geldi, 10 günde 2 sivas deplasmanı, ümit karan vs derken.... (medya da tabii ki üstüne düşeni fazlasıyla yaptı!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takım dengesizdi, Skibbe'nin sorunu o. Böyle hücum hattına öyle orta saha ve defans dengesi. Sorundu.

      Sil
  2. Hakettiği saygıyı görmedi, bir sabah uyanır ve öğrenir ki yardımcılarını kovmuşlar, 100 yılın kırgını, ajitasyonun kraliçesi Hakan Şükür ve saz arkadaşlarının yabancı futbolculara tutumu vs bi dolu saha dışı şey ile uğraştı, ve bence bilhassa futbolcu yönetimi başarılıydı. Sezonun ortasında gönderildi neredeyse, onun gidişi ile günah keçisi ilan edilip seyirci önüne atılan, doğru düzgün de oynatılmayan Lincoln, yanlış hatırlamıyorsam yarım sezonluk Skibbe performansıyla sezonu ya asist kralı olarak bitirdi ya da ikinci falandı.. Belki o zaman gönderilmeseydi Skibbe, yine başarılı olamayacaktı kim bilir. Ama yazık yine de, çok çabuk harcıyoruz biz ülkece insanları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna rağmen hiç isyan etmedi, işini yaptı. Lincoln'le alakalı bir istatistik yazısı yazmıştım, rakamlar o kadar çılgın ki.

      Sil
  3. Bir Mondragon Song Tomas Saidou ve İliç Necati Ümit Hasan Kabze dörtlüsü (Hakan'a rağmen - hucum hattının en formsuzuydu takımda yer açmak için yaptığı şey kalmadı) olan takımın yeri ayrıdır.

    Bir de Kewell Baros Arda Lincoln Skibbeli takımı (Barış Özbek ve Mustafa Sarp'a rağmen iyi top oynayıp Bülent Korkmaz sayesinde hucumu unutan takımı)

    Bu arada hakkı yenen oyuncular kervanında Metin Yıldız'ı da sayalım Zeytinburnuspor Galatasaray arası mekik dokudu bir dönem ben böyle muz orta orta açan adam az gördüm iyi bir sağ açıktı göbekliydi ama etkiliydi. Yine Gutschow da niye gönderildi hiç anlamadım adam çok iyiydi...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir