1 Aralık 2017 Cuma

Allahyar Sayyadmanesh & Galatasaray?


İran U-17 milli takımının 16 yaşındaki oyuncusu Allahyar Sayyadmanesh'in Galatasaray'a transfer olacağı konuşuluyor. Benim futbolcu hakkında çok fazla bilgim yok, o yüzden Gökay Akpınar'ın konuyla alakalı twitlerini buraya kopyalayacağım.

"Teknik özelliklerinin yanında benim en dikkatimi çeken özelliği ön alandaki mücadele gücüydü diyebilirim. Top rakipteyken oyun konsantrasyonu yüksek, fiziki mücadeleden kaçmayan bir oyuncu. İyi bir takipçi ve fırsatçılığı ile de dikkat çekti. Yaşı için fizik gücü zaten iyi ama bunun yanında hızlı ve adam eksiltme özelliğine de sahip. Zaman zaman tercih hataları olsa da iyide bir bitirici. Kendinini yanı sıra arkadaşlarına gerek indirdiği toplar gerekse de kenardan getirdiği toplarla pozisyon hazırlayabilen bir oyuncu. Özel yetenek seviyesi tartışılabilir ama bizim ülke futboluna uyacak tarzda bir oyun yapısı var. Bu turnuva özelinde gidip Avrupa ülkelerinden adam getiremeyeceğine, D.Lainez, Kubo, Nakamura, E.Ayiah türevi isimleri bize yedirmeyeceklerine göre uygun bir transfer olabilir. Sadece yaşı nedeniyle (18 yaş altı) bu tip isimlerin uluslararası transferi için şartlar nasıl gelişir iyi bir bilene sormak lazım.."

Zor ve tehlikeli bir süreç. Profesyonel sözleşmesi olmayan, 18 yaşının altındaki futbolcuları transfer etmek o kadar kolay olmuyor. Fifa'dan özel izin gerekiyor diye biliyorum, bu süreç uğraştırır. Ne zamandır böyle bir gündem var, transfer hangi noktada bilmiyorum tabii. Menajerinin Galatasaray'la görüştüğü ve anlaştığı yazılıyor ki Instagram'dan da bunu paylaştı. Aslında paylaşmış olması iyi olmadı, süreci zorlayacak etmenlerden biri daha.

Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid gibi kulüpler bu yüzden transfer yasağı cezası yedi. Fifa bu noktada pek acımıyor, dikkatli olmak lazım. Umarım izin çıkar ve süreci en doğru şekilde tamamlarız diyelim, Gökay'a bu konularda oldukça güvenirim. İyi bir futbolcu olduğunu söylüyor, bu tarz yeteneklere hayır denmez. Altyapı için yabancı futbolcu alınacaksa bu tarz özel yetenekler olmalı, Sunday Alimi gibi isimler değil. Sunday Alimi'nin çok farklı özelliklerini göremedim mesela, hızı ve atletizmi tamam da topla ilişkisine bakınca bu tarzda birçok gencimiz var.

2 yorum:

  1. Zaten Gökay abinin söylediğine göre Alimi scout transferi filan değilmiş. Kendi seçmelere katılıp da girmiş takıma

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir