16 Aralık 2017 Cumartesi

İşte Telles'in gerçek potansiyeli


Telles ve Bruma evlatlarım gibi, nereye giderlerse gitsinler takipte olacağım. Hazır Telles'le alakalı çok iyi bir istatistik varken yazmış olalım. Telles bu sezon Porto formasını 22 maçta giydi ve 9 asisti var. Bu asistlerin 4'ü ligde, 2'si ise Şampiyonlar Ligi'nde. Geçen sezon da 45 maçta 10 asist yaptı ve her geçen dönem çok daha fazla üzerine koyuyor. İşte Telles'in potansiyeli buydu.

Galatasaray Telles'i alarak çok önemli bir transfere imza atmıştı. Yanlış bir döneme geldi aslında, o karambol içinde istikrarının sarsıldığı, beklenti dışında hareket ettiği zamanlar oldu ama Telles'i gerçek anlamda kullanabilen bir teknik direktörümüz olmadı. Mancini de dahil buna, iyi bir başlangıç yapmasına rağmen çabuk düşmüştü, yabancı kontenjanının zorlamasıyla da bir oynadı bir oynamadı.

Prandelli dönemi de aynı hesap, Tarık Çamdal'ı dahi sol bekte görebiliyorduk. Hamza Hamzaoğlu ise Telles için ısrarcıydı ama Telles'in hücumdan ziyade savunma yönünü gördük. Savunma tarafını geliştirdi, hücum olarak beklenileni veremeyince de mutsuzdu insanlar. Beklenti var çünkü, Allah'ım sol bek nidalarıyla geldi, potansiyeli dahiliyle de heyecanı yüksekti.

Galatasaray forması giydiği 60 maçta 4 asisti var sadece, durumu buradan anlayabilirsiniz. Inter'e gönderilmesini anlamamıştım ama, o sezon patlama yapacaktı, iyi çalışıyordu. Inter'e gönülsüz gitti, bence beklenileni de veremedi ama Bruma'nın yaşadığını o da yaşadı. Öz güveni kazandı, sezon sonu Porto teklifiyle geldi ve isteyerek gitti. Bugün ise müthiş durumda, 2 sezondur üzerine koyarak devam ettiğini söyleyebilirim.

Gerçek potansiyeli bu, Galatasaray'a gelirken ki beklentiyi Porto'da karşılıyor. Büyük bir hücum beki, şu an Galatasaray'da olmasını öyle isterdim ki. 3'lüyü sık deniyoruz, sağda Mariano tamam da solda Telles gibi bir futbolcumuz yok. Telles'i aldığımız paraya satmak, sadece 1.5 sezon izleyebilmek cabası. Biz zarar ettik ama o kendini kurtardı..

6 yorum:

  1. Telles bi gün geri dönecektir diye düşünüyorum.Bizden gitti ama hâlâ bizi takip ediyor.Yabancı futbolcuların gittikten sonra bile Galatasaray'ı unutmaması çok güzel bi olay

    YanıtlaSil
  2. Bizde tutmadı gerek bireysel performansı gerekse o günkü takım ve camianın bozuk kimyası nedeniyle. İnter'den aldığımız kiralama bedelini de hesaba katarsak zarar etmedik aslında.

    Her iyi oyuncu her takımda tutmuyor Diego Ribas ve Luis Fabiano ilk Porto'ya geldiler Porto o kadar sabretti vs tutmadı adamlar sonra satıldıkları W.Bremen ve Sevilla'da parladılar vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmadı da tutması için ne yaptık diye sormak lazım..

      Sil
  3. Galatasaray'da son 10 yıldır böyle... Skibbe dönemi Rijkaard Mancini Prandelli Hamza Riekrink vs. 2.5 yıllık Terim dönemini çıkar 10 yılda ancak oyuncuların bireysel kalitesiyle dönem dönem (en fazla 6 ay o da) iş yapmış bir takım. Son derece disiplinsiz (mental taktik fizik iniş çıkışların sıklıkla yaşandığı) istikrarlı anlamlı bir yapı oluşturamayan bir camia ve takım...

    80 lerin sonu 90 ların ortaına kadar Fenerbahçe böyleydi...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir